Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Инж. Стефан Чайков: Всички участници в строителния бранш полагат усилия за модернизирането на България

Всички участници в строителния бранш полагат усилия за модернизирането на България, каза инж. Стефан Чайков на провелия се дискусионен форум “Тунели – изграждане, рехабилитация и експлоатация по съвременни стандарти”. Той се организира от “Бау академи” (BAU Academy) в партньорство с българската браншова камара “Пътища” (ББКП), “Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране” (КИИП) и “Института по транспортна инфраструктура”, съобщиха от организаторите.

“Българските институции, строителният бранш и всички други участници в строително-инвестиционния процес полагат сериозни усилия за модернизирането на страната, която благодарение на европейската солидарност и на националното финансиране се променя към по-добро с всеки успешно реализиран проект, става по-привлекателна за живот, за бизнес, за инвестиции”, каза още инж. Стефан Чайков, председател на управителния съвет на ББКП.

инж. Стефан Чайков, в ляво. снимка: ББКП

Той сподели, че  основните проблеми на строителния сектор у нас са свързани с липсата на кадри и браншът трябва да положи усилия в развитието на човешкия ресурс. Това е възможно чрез пряко сътрудничество между институциите, университетите и бизнеса, настоя инж. Чайков, и припомни, че предстои процедура по приемането на държавния бюджет, като призна:

Вярваме, че държавата ще направи необходимото капиталовите разходи за инфраструктурни проекти да не бъдат намалени, тъй като това са преки инвестиции в развитието на българската икономика.

Сред участниците в дискусията бяха заместник-министърът на регионалното благоустройство инж. Ивайло Стайков и експерти от ведомството, както и представители на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ), Министерството на транспорта (МТ), Държавна агенция безопасност на движението по пътищата, “Метрополитен” ЕАД, и Българската асоциация за управление на проекти в строителството (БАУПС).

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам