Бюлетин

Инж. Ясен Йорданов е новият председател на УС на АПИ

Инж. Ясен Йорданов е новият председател на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ). Той е назначен със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков днес. За нови членове на Управителния съвет на АПИ са назначени инж. Десислава Паунова и инж. Калоян Киров, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. Оттам заявяват, че с влизането на утвърдени професионалисти в ръководството на АПИ се разчита на силно експертно начало, което ще следи за прозрачното разходване на значителния държавен ресурс за поддръжка на пътната инфраструктура и възлагане на обществени поръчки с голям обществен интерес.

От министерството припомнят, че започналите по времето на служебното правителство начело с предходния министър на МРРБ арх. Шишков обществени поръчки за поддръжка на републиканската пътна инфраструктура за 4 млрд. лв. за следващите 4 г. породиха голям обществен интерес. Настоящото ръководство на МРРБ следва да довърши стартиралите процедури и аз категорично заявявам, че ще продължа линията на арх. Шишков, каза новият министър на Андрей Цеков на официалната церемония по предаването на министерския пост на 6 юни т.г.

“Преди време поисках от АПИ да изготвят пълна и подробна карта с реалното състояние на пътната мрежа на страната, която ще послужи за основа при вземането на решения от новия министър”, съобщи арх. Шишков. По негови думи пари има, но до момента е липсвала подробна информация за състоянието на пътищата в държавата. Наследникът му Цеков обеща да ползва събраните данни от ръководството на АПИ.

След встъпване в длъжност на кабинета “Денков-Габриел” се наложи да се вземат временни мерки, за да се предприемат превантивни действия, които да защитят обществения интерес до встъпване в длъжност на новите членове на Управителния съвет на АПИ, се посочва в съобщението.

Още от Built.bg:  Сигурността и пътят към Шенген - теми в тазгодишната конференция на задграничните представителства на България

Новото ръководство на АПИ заяви при встъпването си в длъжност, че дава кредит на доверие на служителите в Агенцията и ще цени експертността им.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам