Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Иван Шишков: Част от Северния обход на Бургас ще бъде отворена до 1 януари

Част от Северния обходен път на Бургас ще бъде пусната в експлоатация до Нова година. Това съобщи служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков, който инспектира дейностите по изграждане на отсечката заедно с областния управител проф. Мария Нейкова, кмета на Община Бургас Димитър Николов и председателя на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Иво Иванов.

“Разбрали сме се със строителя да бъде пуснат за движение пътният възел към кв. “Сарафово”, за да се облекчи движението от квартала към Бургас. Надявам се това да се случи до Нова година. Цялостният път и всички съоръжения по него са почти готови, разбира се, има елементи за довършване. Времето ще бъде основен фактор – от метеорологичната обстановка зависи дали ще може да се завърши за месец. Ако не, напролет ще има готовност. Това, което коментирахме днес, е да се пусне временното движение при т. нар. “тромпет” към “Сарафово”, каза министър Шишков.

Снимка: БТА

По думите му отсечката ще бъде отворена, но с временна организация на движението до финализирането на дейностите с издаването на Акт 16. 

Надяваме се, че сме на финала и скоро движението ще бъде пуснато изцяло. Разбира се, ясно е, че за летния сезон няма да има никакви проблеми. Проектът за този обходен път е от 2013 година. За съжаление всичко се е случвало така във времето – проект от 2013 година се строи много години. Има няколко преработки по него, строителят също строи на приливи и отливи. Както обикновено в повечето инфраструктурни обекти винаги е липсвала една добра организация.

Той увери, че няма забавяне в плащанията към строителната фирма, като уточни, че към момента се водят и разговори за индексации по договора.

Още от Built.bg:  Доналд Тръмп стана първият осъден бивш президент на САЩ
Снимка: БТА

“Пътят е почти готов. Няма как да не сме доволни от факта, че в част от този проект са включени и локалите, които дават простора за развитието на Бургас от страна на индустрията. В общината вече са входирани инвестиционни намерения за терените в близост. С изграждането на този път ще започнем и развитието на индустриалните терени в този район”, каза от своя страна кметът на Бургас Димитър Николов.

Той уточни, че новият обходен път ще бъде изцяло осветен, като съвсем скоро трябва да започне поставянето на енергоспестяващи осветителни стълбове.

Относно липсата на Акт 16 за пуснатия преди почти две години обходен път на Поморие, арх. Шишков коментира: “… ще започнем да събираме документите, които се необходими за издаване на Акт 16 на обходния път на град Поморие. Днес ще имаме среща заедно с шефа на ДНСК, с председателя на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”, за да обсъдим и тези въпроси”.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам