Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Иван Шишков: Има юридически проблем с пътища, които са асфалтирани

В момента АПИ има договори само за зимно почистване, а договорите за текущи ремонти изтекоха, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков на заседание на парламентарната комисия.

Има юридически проблем с договорите за маркировка, посочи министърът. Има пътища които са асфалтирани, но не може да се сложи маркировката и от АПИ молят да им се разреши да продължи работата по този проблем.

Снимка: БТА

Петя Аврамова, народен представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС и бивш регионален министър попита кой ще довърши текущите и основни ремонти по пътищата на страната при наближаващата зима. Наблюдаваме правен нонсенс в пътните ремонти, заяви тя. Не знам дали фирмите ще се съгласят да работят след края на договорите и дали някой ще им плати, каза още Аврамова.

В момента се готвят конкурси за следващите три години разделени на основни и текущи ремонти, каза Шишков. МРРБ готви анализ за състоянието на пътищата и за текущите и основни ремонти, които се правят и до десетина дни ще е готови с информацията, добави регионалният министър.

ДНСК е направила проверка на завършените ремонти и се вижда, че много от тях са правени с т. нар. технологични проекти, каза Шишков. Предстои съвместен доклад с АПИ за тези ремонти. Най-много от ремонтите на пътищата са възлагани като текущи, но с елементи на основни и така са се превърнали в основни, посочи министър Шишков.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам