Бюлетин

Иван Шишков: Участъкът oт АМ „Тракия” между Стара Загора и Ямбол се нуждае от основен ремонт

Участъкът oт автомагистрала „Тракия” между Стара Загора и Ямбол се нуждае от основен ремонт, това са около 30 км, съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в предаването „Защо, г-н министър?“ по bTV.

Взетите проби от настилката в отсечката показват, че част от асфалта липсва, отбеляза още министърът.

От Нова Загора до Ямбол има голяма загуба на материал. Колкото повече материал е спестен, толкова по-бързо се амортизира магистралата.

Това уточни Иван Шишков. До 10 дни ще има резултати от лабораторните изследвания за качеството на материала, добави той и обясни, че има съмнения и за качеството на вложения материал.

Снимка: БТА

Регионалният министър отбеляза, че проверката на участъка е направена съвместно с МВР и не е била пиар акция, а е извършена, за да се установи какъв ремонт трябва да се направи. „Нещата отиват към основен ремонт. Вероятно другата година ще стигнем до ремонт и на следващия участък“, заяви министърът на регионалното развитие. Според него отговорни за нарушенията са надзорът, инвеститорският контрол и строителите.

Министърът на регионалното развитие посочи още, че ремонтите на пътища са възлагани от редовния кабинет. „Двата служебни кабинета са възлагали само зимното почистване, текущи действия по ремонти на пътища не сме обявявали“, каза Иван Шишков. Той беше категоричен, че поддръжката на пътищата следващата година ще бъде гарантирана.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам