Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Иван Шишков: Вероятно ще загубим финансиране за етапа Сливница – София от магистрала „Европа“

За последния лот на магистрала „Европа“, който е от Сливница до София, вероятно ще загубим част от европейското финансиране, съобщи в предаването „Тази сутрин“ на бТВ служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков.

Той обясни, че като заместник-министър в предишното служебно правителство е подготвил всичко за изграждането на този участък. За съжаление този план не беше одобрен и загубихме седем месеца, каза Шишков.

Ще загубим финансиране за последния етап, който е между Сливница и София – той няма да може да бъде завършен до края на 2023 г., докогато е програмата, уточни министърът на регионалното развитие. Той отбеляза, че не може да посочи колко точно са средствата, но със сигурност ще има загуби. 

Магистралата, която се нарича „Европа“, е най-далече от европейското мислене и начин на строителство. Още от 2014 г. е започнал замисълът за тази магистрала, има одобрени подробни устройствени планове за построяване на три лота, построен е един от тях – средният, доста време се строи и се удължават сроковете за строежа на последния лот пред „Калотина“, коментира министър Иван Шишков.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Министър Цеков: Заложени са 7,2 млн. лв. за проектиране на трасе за скоростен път Пловдив - Смолян - Рудозем

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам