Бюлетин

Избрани са тримата представители на държавата в ръководството на “Автомагистрали”

Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов са избраните представители на държавата в Съвета на директорите на “Автомагистрали” ЕАД, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). В публичния конкурс за ново ръководство, обявен от МРРБ, участваха 26 кандидати, които трябваше да представят концепция за управление на държавното дружество за пет години.

Людмила Василева е завършила ВИНС “Димитър Благоев” – Варна със специалност “Счетоводство и контрол”. Притежава професионална квалификация по икономика и мениджмънт от Училище за бизнес компетенции, както и редица сертификати за преминати курсове на обучениe от професионални организации в България и чужбина. Досега е заемала ръководни позиции в различни банкови институции и търговски организации. Има и професионален опит като оценител на търговски предприятия и вземания и недвижими имоти. Лектор е по оценка на финансови активи и институции към Агенцията по приватизация. Контрольор по изпълнение на европейски проекти. Владее английски и руски език. Василева е назначена и за изпълнителен директор на “Автомагистрали” ЕАД.

 

Димитър Пенев е завършил Висшия институт по архитектура и строителство в София със специалност “Строителен инженер” и “Пътно строителство”. Има и квалификация за “Управление на компании”, “Стратегически маркетинг” от университета Кранфийлд и др. Завършил е Бизнес училище Ashridge, Шанхай, със специалност “Оперативен мениджмънт и коучинг”. Професионалната му кариера започва в Института по пътища към ГУП-София. Заемал е ръководни длъжности при изпълнението на инфраструктурни проекти в Нигерия. Професионалната му биография включва още ръководни позиции в строителни, търговски и консултантски компании. Владее английски, немски и руски език.

Георги Попов е магистър по право от ЮЗУ “Неофит Рилски” – Благоевград. Бил е юрисконсулт в отдел “Обществени поръчки” на “Топлофикация” – София и юридически сътрудник в Европейския център по законодателство, анализ и усъвършенстване на съдебните практики в ЕС. Заемал е ръководни позиции в банковия сектор, управление на търговски обекти и отговорник по сигурността в строителни обекти. Експерт към Агенцията по обществени поръчки. Народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание. Владее руски език, ползва и английски.

Членовете на Съвета на директорите на “Автомагистрали” ЕАД са петима. Двама се избират от Агенцията за публичните предприятия и контрол. Конкурсът за независимите представители ще бъде проведен отново. Причината е, че на проведеното състезание се явиха само шестима кандидати, тоест липсва достатъчно конкуренция. Освен това оценките, които те са получили, не са оптимални. По този начин не може да се гарантира изборът на най-подходящите кандидатури за управление на дружеството, се посочва в съобщението.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам