Бюлетин

Йорданка Фандъкова: За некачествени ремонти не плащаме

За некачествени ремонти не плащаме, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „Денят започва“ по БНТ.

Коментираме с експертите проектирането, качеството на самите проекти, това също е сериозен въпрос, защото започва прехвърляне между проектанта, изпълнителя и надзорника, и когато има некачествено изпълнение, както е в централната част на града, тогава всъщност няма невинни. Всички по редицата носят своята вина и трябва да бъдат санкционирани.

Според нея качеството на ремонтите е “ахилесова пета” на всички, не само на София. Големият проблем, за който от години алармирам на всички срещи с камарата на строителите, е капацитетът на всички строителни компании, посочи кметът на София. Според нея, ако трябва да се направи „черен списък“, тя би сложила всички фирми там.

Кметът на София коментира и пътната безопасност в столицата. За съжаление улиците на София продължават да се превръщат в писти за висока скорост, това е огромен проблем, отбеляза тя. Между 80 000 и 100 000 са отчетените нарушения на скоростта от регистраторите на Столичната община само за месец. Партнираме си добре със СДВР и Пътната полиция, от години апелирам да има повече камери за скорост в София, каза Йорданка Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, снимка: БТА

Тя отбеляза още, че се работи без приет бюджет. „Имаме готов бюджет, който да предложим, но трябва да стъпим на държавен бюджет. До април успяхме да се справим, по правилата трябва да разходваме средствата на база бюджета от миналата година и да финансираме преходните обекти“, обясни Йорданка Фандъкова.

Тя добави, че идват новите задачи, новите обекти, и на практика рискът е да спре всичко. Затова всяка от общините намира собствен начин да продължи работа, посочи кметът на София.

Още от Built.bg:  За тази година е предвидено обявяването на обществена поръчка за ремонт и обследване на Аспаруховия мост

„Това, което обсъдихме и решихме, е да представим на Столичния общински съвет един списък с нови обекти или обекти, които са заложени миналата година, но са изчерпани средствата. Надявам се политическите сили да приемат този списък, защото това ще ни даде възможност да продължим работа и да не слагаме пауза на работата за София“, заяви Йорданка Фандъкова.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам