Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Какво представлява щастливата улица на пощенските кутии в Букурещ

В навечерието на Международния ден на пощальоните и куриерите (16 февруари) eдна улица в Букурещ се превърна в сензация. “Стеля Спатарул” (Stelea Spatarul) привлече вниманието на хората заради необичайните пощенски кутии, които имат жителите на района – всяка е с рисунка. Проектът принадлежи на Лучиана Георге, визуален артист и собственик на магазин за ръчно изработени бижута.

“Идеята за уникални пощенски кутии се зароди в момента, в който поисках да купя такава за себе си. Исках нещо весело, нещо, което да описва настроението на семейството ми. Купих пощенска кутия онлайн и я персонализирах по мой вкус”, споделя Лучиана Георге за БТА.

Първата пощенска кутия, която изрисува и монтира на улица “Стеля Спатарул”, е през 2016 г.

“Хората бяха възхитени от самото начало и бързо прегърнаха идеята”, спомня си Лучиана. Зад всяка рисунка на всяка кутия от общо над 15, стои по една лична история, свързана с домашния любимец на стопаните, с хобито им или със забавна случка.

“Всички знаем, че хората се привличат и свързват заради споделени страсти. Този проект, наречен “щастливата улица на пощенските кутии”, има силно социално въздействие. Това е, ако щете, като визитна картичка. Представете си, ако човек, който обича животните, мине по тази улица и види пощенска кутия, персонализирана с домашния любимец на съответните наематели. Автоматично ще си създаде първо впечатление за тях”, убедена е румънката.

За всички кутии Лучиана използва материали, които са устойчиви на атмосферни влияния. Моделира ги с полимерна глина и бои.

“Исках да създадем нещо като постоянна изложба на открито, а рисунките да предизвикат усмивка на лицата на минувачите”, казва Лучиана. И успява.

Още от Built.bg:  Президентът възложи на Димитър Главчев да предложи служебен кабинет

Изрисуваните пощенски кутии радват не само жителите и гостите на Букурещ, но и пощальоните, когато разнасят писма на улица “Стеля Спатарул”.

Източник и снимки: Мартина Ганчева/БТА

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам