Бюлетин

Караджов: Довършва се докладът на междуведомствената работна група, свързан с разплащанията с пътностроителните фирми

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов съобщи пред журналисти, че докладът на междуведомствената работна група във връзка с разплащанията с пътностроителните фирми за извършените от тях дейности по текущ ремонт и поддръжка в минал период не е получен в министерството. Довършват го колегите в Министерството на финансите, след което двамата съпредседателите на работната група – заместник-министрите на регионалното и на финансовото ведомства, ще го прегледат окончателно, когато и двама са спокойни, че цялата работа е отразена вярно и обективно, ще го подпишат последни, допълни Караджов.

Той коментира това преди началото на заседанието на ресорната парламентарна комисия.

Министърът коментира и политически теми. В отговор на въпрос как се чувства като “ябълката на раздора”, министърът каза, че не му е понятно, защото няма нито един факт, който да отговаря на истината и напомни, че нито една обществена поръчка не е била проведена тази година. Има пуснати обществени поръчки за новите ТРП, нови основни ремонти на пътищата и ново проектиране, но всички се обжалват, посочи той и заяви, че “ябълката на раздора е фалшива”. За пореден път той отрече да има нещо общо с кръга “Делта хил”. През цялото време имам усещането, че мафията е пробила много жестоко промяната, коментира още министърът. Той разказа подробно как е получил поканата да стане министър и допълни, че преди минути лидерът на ИТН му е върнал телефонно обаждане, като не даде повече подробности.

Настимир Ананиев, снимка: БТА

Председателят на парламентарната регионална комисия Настимир Ананиев (“Продължаваме промяната”) очаква актуализацията на бюджета да бъде подкрепена на първо четене, защото “едва ли ще има депутат, който да може да обясни на пенсионер с минимална пенсия за стаж, че няма да получи от 1 юли 467 лева”.

Ананиев каза това в отговор на въпрос дали очаква, че ще бъде осигурена подкрепа в парламента или по-скоро, че такава няма да може да бъде постигната и ще се върви към избори. По думите му отговорът на този въпрос най-вероятно ще се види при гласуването на второто четене на бюджета.

Попитан групата на ИТН ли е най-податлива на убеждаване, Ананиев посочи, че призивът е “към всеки, който чувства, че това, което ние правим, е нещо, което неговите избиратели биха припознали”. Работим в интерес на всички български граждани, допълни депутатът. В отговор на уточняващ въпрос за очакваната подкрепа, той посочи, че “най-нормалното е тя да дойде от народните представители от “Има такъв народ”. Той се аргументира с това, че в миналия парламент те са били първа политическа сила и много хора са повярвали и очакват от тях да донесат промяна. Тази промяна може да стане като се присъединят към мнозинството, което в момента се намира в НС – между ПП, БСП и ДБ, допълни Ананиев.

Борислав Гуцанов (ПГ “БСП за България”) коментира, че всички депутати са положили клетва и в нея ясно е написано да се ръководят от интересите на народа. Не считам, че има друг по-голям интерес от това чрез актуализацията на бюджета да има актуализация на пенсиите, подкрепа за младите семейства и помощ за икономиката, допълни той и изтъкна, че всеки народен представител би трябвало да гласува за тази актуализация. Ако се води от някакви други интереси, това остава проблем за него и за неговата партия, допълни Гуцанов.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам