Бюлетин

Караджов: Наистина не сме плащали за “Хемус”, няма нито стотинка за нея

“Наистина откакто съм министър не сме плащали за магистрала “Хемус”. Причината е, че в специалната сметка за довършването на тази магистрала няма средства.” Това каза вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов в отговор на журналистически въпрос след днешната му среща с превозвачите за тол системата. Вицепремиерът беше помолен да коментира  информацията на “24 часа”, според която строители напускат площадката на “Хемус”.

Естествено обаче по издадени фактури възниква задължение за заплащане на ДДС. Това не е справедливо. Надявам се много скоро този пореден възел да бъде разплетен.

Последното плащане е направено на 20 декември, но това е станало без мое знание, каза Караджов.

Вицепремиерът увери, че ремонтът на пътя през прохода „Витиня” вече е започнал. Реже се асфалт и се запълват дупките като идеята е участъкът да стане напълно безопасен за тежкотоварните превозни средства, които преминават оттам.

Летните ремонти по пътищата са започнали, обяви вицепремиерът след срещата с превозвачите днес.

Имам много снимки на телефона си, защото съм помолил навсякъде, където фирмите са подписали споразуменията за продължаване на старите договори, да ми изпращат снимки от началото. Последните снимки, които имам от вчера са от Витиня, където започна рязане на асфалта и оправяне на дупките, така че той да стане безопасен за тежкотоварния трафик, който е насочен по този път.

Веднага след като бъде ремонтиран виадукта на “Хемус”, заради който е свалено тежкотоварното движение, ще бъде започнат и основен ремонт. Той ще мине през проектиране, за което ще бъде проведена процедура по ЗОП и след това още една процедура за изпълнение на основен ремонт, каза още Гроздан Караджов.

Още от Built.bg:  Най-големият център за ново медийно изкуство в Югоизточна Европа е в Румъния

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам