Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Караджов пред bTV: Едва ли фирмите ще продължат ремонтите без пари

Прекратените миналата година договори за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа са законни, но са с надвишени възлагания. Обемът им е надвишен над 4 пъти. Това написа в социалния си профил  вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов след участие в предаването “Защо, господин министър?” по bTV. 

“Затова, съвместно с министърът на финансите, назначихме комисия, която да ревизира всяко възлагане и всеки сертификат от приети работи. Разплащанията трябва да станат след доклад на междуведомствената комисия”, обясни Караджов. 

Той уточни, че са в ход новите процедури по Закона за обществените поръчки. Докато бъдат избрани обаче новите изпълнители, АПИ трябва да може да продължи да поддържа пътищата, защото иначе рискуваме живота и здравето на всички пътуващи

Караджов обясни, че е отишъл при премиера с 3 варианта за разрешаване на казуса. “Аз отидох заедно с моя заместник-министър, който отговаря по пътищата, при министър-председателя в Министерския съвет, който беше с двама свои съветници. Там дойде и министърът на финансите със своя заместник-министър. С 3 варианта отидох. И единствено в третия вариант се предвиждаше Народното събрание да се произнесе и по този въпрос”, поясни регионалният министър.

Гроздан Караджов каза, че договорите с пътните фирми били изцяло законни и никой не бил оспорвал законността им. Всичко по договорите било изрядно, като само възлагането е неизрядно, което е 4 пъти по-голямо, отбеляза Караджов.

 

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам