Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Кирил Петков е обсъдил с президента на САЩ корупцията в България

Премиерът Кирил Петков е обсъдил с президента на Съединените щати Джо Байдън случаите на корупция у нас, съобщава министър-председателят във “Фейсбук”. Теми на разговорите са били “Турски поток”, както и намерения джип на фирмата “Аркад”, изградила проекта, у завеждащата връзките с обществеността на бившия премиер Севдалина Арнаудова.

“Три милиарда от нашите пари, изхарчени за чужда тръба!”, посочва министър-председателят. Петков добавя още, че “Корупцията е един от инструментите за влияние на Путин в България”.

Джо Байдън беше в Брюксел за заседанието на европейските лидери, което продължава и днес. Във фокуса на сесията е темата за подкрепата за Украйна и засилването на трансатлантическото сътрудничество в отговор на агресията на Русия.

Позицията на България е, че войната, водена от Русия срещу Украйна, е огромен конфликт със значителни глобални последици. Премиерът Кирил Петков е на мнение, че държавите членки на ЕС и НАТО трябва да продължат да бъдат единни и решителни в своя общ отговор към непровокираната руска агресия.  Приоритет за България е предоставянето на необходимата хуманитарна помощ и безпрепятствен достъп на бягащите от войната до безопасни дестинации. Страната ни вече е дала подслон на над 50 000 украинци. България е една от страните, която най-бързо структурира оперативна координационна група и секторни звена за справяне със ситуацията.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам