Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Кирил Петков: Кабинетът ще помага на бизнеса

Министър-председателят Кирил Петков е провел вчера онлайн среща с ръководствата на петте национално представителни работодателски организации – АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ, както и с представители на ръководството на Българската асоциация на металургичната индустрия. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В разговора са били засегнати въпросите за цените на енергоносителите и вариантите държавата да помогне на бизнеса за преодоляване на ценовия скок. Обсъдени са възможностите тези помощи най-адекватно да стигнат до бизнеса.

Дискутиран е и новият подход на правителството за реакция на здравната криза, който е базиран на максимална практичност и равнопоставеност. Целта е да се запазят работещите бизнеси, без да се пренебрегва обаче потенциална опасност за живота и здравето на хората, уточняват от пресслужбата на правителството.

Снимка: БТА

Премиерът е споделил, че задачата на кабинета е да преразпределя най-ефективно създадената от бизнеса стойност. Кирил Петкова е акцентирал върху това, че кабинетът ще служи на бизнеса, а не обратното.

“Прогресът и промяната на нашата икономика зависят само от общите ни действия и непрекъснатия и добър диалог”

Това е посочил премиерът на проведената среща. За него целта нулева корупция е постижима единствено с обединените усилия на бизнеса и Министерския съвет. Петков е призовал още да не остане нито един сигнал за корупция, достигнал и до работодателските организации, и до кабинета, който да не е разследван.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам