Бюлетин

Кирил Петков: Няма да допуснем България да влезе в спирала от избори

Искаме да успокоим всички граждани, че всичко, което зависи от нас, ще го направим, България да продължи точно със същото правителство, което има в момента. Няма да допуснем заради его, заради задкулисие или нещо друго България да влезе в спирала от избори в момент на война, когато има енергийна, газова криза. Това заяви премиерът Кирил Петков след заседание на коалицията във формат „Демократична България“, „БСП за България“ и „Продължаваме Промяната“.

Премиерът Петков благодари на коалиционните партньори, които са с него. Той подчерта, че всички осъзнават колко отговорна задача имат, предвид възможността България да влезе в поредната политическа криза. При изявлението Кирил Петков бе придружен от вицепремиера Асен Василев, началника на политическия му кабинет Лена Бориславова и коалиционните партньори: от „Демократична България“ – Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, и от „БСП за България“ – Корнелия Нинова и Георги Свиленски.

Петков обяви, че по Плана за възстановяване и развитие се разчита до края на годината да се приемат 22 закона, за да бъдат получени средствата от Брюксел.

Ние всички сме единни и казваме: не на хаоса, не – на единичните решения, които могат да хвърлят цялата ни държава в криза, и да – заедно, да – срещу корупцията, да – на промяната в КПКОНПИ. Българските граждани трябва да знаят, че тази коалиция, в този си състав, застава зад тях, и приоритет номер едно за утрешния ден ще бъде приемането на бюджета, защото хората имат нужда от допълнителни пенсии, бизнесът има нужда от помощи за ток, младите семейства имат нужда от данъчна подкрепа, и всички българи имат нужда от по-ниски цени на горивата, заяви Петков.

Още от Built.bg:  Съкращения по време на криза

По-рано днес на пресконференция в БТА Петков обяви, че е готов да управлява с правителство на малцинството, след като лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че оттегля министрите си от кабинета и слага край на коалицията.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам