Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kметът на Царево: Ще разчитаме на военните инженери за помощ за възстановяването на мостовите съоръжения

Снимка: БТА

Армията е тук от снощи. Ще разчитаме на военните инженери, които да ни помогнат с възстановяването на мостовите съоръжения на територията на общината. Плануваме да изградим временно съоръжение, което да осигури пешеходен достъп до кв. “Василико”. Това каза пред журналисти кметът на Царево инж. Георги Лапчев.

По думите му, към момента дейностите в общината са преминали във втори етап – възстановяване на инфраструктурата и разчистването на най-критичните райони. Това се прави заедно с доброволците, каза кметът.

Снимка: БТА

“В момента предстоят огледите. Очакваме експертите да кажат своите становища, за да можем да кандидатстваме за помощ от държавата. Материалните щети са огромни. Ще направим оглед на допълнителни зони днес, до които все още не са стигали хора. Водата е разрушила почти всичко, до което се е докоснала. Днес по обед ще докладвам лично на премиера първите резултати. Със сигурност щетите ще са за десетки милиони, но не можем кажем нищо с точност към момента”, каза Георги Лапчев.

Той допълни, че стените на двата язовира над село Лозенец са силно компрометирани. “Благодарение на това, че са били празни, село Лозенец и “Оазис” са спасени”, каза Лапчев.

Със здравните власти се поддържа постоянен контакт, уточни той и допълни, че водата от чешмите все още не може да се използва за пиене. Няма бедстващи хора или населени места без ток.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам