Бюлетин

Кметът на Царево: Веднага трябва да започне укрепването на стената на язовир „Потурнашки“

Хидроинженери пристигнаха в Царево и започнаха с обследването на два язовира в района на града – „Хаджи Яне“ над село Лозенец и по-големият „Потурнашки“, съобщи кметът на града Георги Лапчев пред журналисти.

„Първоначалният оглед показва, че трябва веднага да започнат дейности по укрепването на стената на язовир „Потурнашки““, каза Лапчев. „Стената не се е скъсала, но откосът, който следва след стената вече не съществува“, посочи кметът и допълни, че откосът е отмит в резултат на няколко часа теч на вода.

Хидроинженерът Николай Лазаров констатира, че състоянието на стената е компрометирано. „Това означава, че при подобен неблагоприятен валеж има вероятност стената вече да се скъса“, заяви той. „Самото съоръжение е издръжливо, просто ще се възстанови язовирният комплекс“, поясни хидроинженерът.

Двата язовира бяха изпразнени след наводнението на 5 септември. Язовирите са общински и са отдадени на концесионери. Основната им функция е да задържат водосбора при проливни дъждове.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  СОФ Кънект и ГБС-Инфраструкторно строителство подписаха договор за реновация на покрития паркинг на Терминал 2 на летище София

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам