Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Кметът на Пловдив представи стратегически проекти за града и региона

Кметът на Пловдив Здравко Димитров представи осем стратегически проекта за града и региона на среща с народните представители от 16-и и 17-и многомандатен избирателен район, съобщиха от пресцентъра на общината.

Сигурен съм, че всички заедно обединени ще работим по-успешно за развитието на града ни. Пловдив е кауза, която е надпартийна. Нека с общи усилия да направим така, че градът ни да остане водещ икономически и културен център, не само в страната, но и в Югоизточна Европа.

Това заяви Димитров. По думите му срещата е конструктивна, а проектите, които са стратегически, едва ли ще се осъществят само в един мандат, защото са с хоризонт 10-15 години напред. Сред тях са разширяването и завършването на Околовръстен път Пловдив, водоснабдяването от каскада “Въча”, облагородяването на река Марица, присъединяването на общините Родопи и Марица.

Здравко Димитров, Снимка: БТА

От стратегическо значение за региона е и проектът за градска железница, с който ще се насърчат изгражданията на буферни паркинги и алтернативен градски транспорт, както и нова клетка на сметището в Шишманци и удължаване на комплексното разрешително на депото в Цалапица.

Обсъдена е и темата за подобряване качеството на атмосферния въздух. Кметът Здравко Димитров обърна специално внимание и на Южния обходен колектор, който трябва да бъде изграден от ВиК дружеството и за него се изисква ангажираността от няколко министерства. Той апелира към депутатите да окажат съдействие при решаването на този казус. В следваща среща на местната власт и народните представители ще се коментират и теми, свързани с културата, спорта и икономиката, посочват още от община Пловдив.

Античен театър в Пловдив

Припомняме, че преди дни град Пловдив зае четвърто място в гласуването за най-добра европейска дестинация. Гласуването бе онлайн, по време на 13-то издание на престижната класация на сайта European Best Destinations. В гласуването са получени близо 500 000 вота от 182 страни.

Още от Built.bg:  АПИ: Основният ремонт на Дунав мост при Русе започва следваща седмица

Пловдив е единственият български град, който участва в надпреварата и бе поставен в конкуренция с още 19  градове, сред които Лондон, Рим, Виена, Истанбул, Атина, Прага, Любляна, Грац и други.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам