Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Кметът на София: Продължава пренареждането на жълтите павета, контролът е постоянен

Продължава работа по пренареждането на жълтите павета. Контролът съм поискала да бъде постоянен, което означава непрекъснато в рамките на работния ден тук да има представител на надзора. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи днес изненадваща проверка на пренареждането на жълтите павета. Присъстваха представители на надзора и зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов.

Йорданка Фандъкова настоя надзорът да контролира и целия обект, който е само една малка част от цялата зона 4, включваща района между бул. “Васил Левски”, ул. “Георги С. Раковски”, бул. “Цар Освободител” и ул. “Московска”. Зам.-кметът Джоргов също да минава по няколко пъти на ден да проверява дейностите, разпореди Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, снимка: БТА

Пренареждането върви нормално по утвърдената от работната група технология, като се използват два различни пясъка за подложния слой и за фигурането, обясни Тодор Тодоров, ръководител на строителния надзор. През 10 метра сме предписали да се поставят ограничители, които ще ограничат предвижването след пускането на трафика на паважа, посочи Тодоров. Той отбеляза, че в момента пренареждането върви по-бавно от предния път, защото се внимава повече. Засега нямаме проблеми откъм качеството, каза Тодоров.

“Искам от вас да имате постоянен представител и да се правят проби за материалите”, обърна се столичният кмет към представителите на надзора. От изпълнителя искам да внимавате да няма увреждане на паветата, това е културна ценност, те са оригинални и са малко на брой, не може да си позволите увреждане на павета, заяви Фандъкова.

Снимка: БТА

Около 90 % от дейностите в карето между бул. “Васил Левски”, ул. “Георги С. Раковски”, бул. “Цар Освободител” и ул. Московска са изпълнени, каза Джоргов. Дейностите на жълтите павета са по-малко от 1 % от целия обем на ремонта, припомни той и допълни, остава да се направят още няколко тротоара по ул. “Раковски” и бул. “Цар Освободител”, както и да се монтират стълбовете на уличното осветление.

Още от Built.bg:  Президентът издаде укази за назначаване на служебно правителство
Инж. Ангел Джоргов, снимка: БТА

Предвидени са санкции за забавяне, които възлизат на 30 % от стойността на договора, каза зам.-кметът. До 15 септември движението в участъка на пренареждане трябва да бъде пуснато. По-важното обаче е паветата да бъдат пренаредени качествено, за мен качеството е по-важно от срока. Разчитам на засиления контрол, който е непрекъснат на тази част от проекта, добави кметът Фандъкова.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам