Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Коалиционен съвет за съставяне на правителство в рамките на този парламент се състоя в Министерския съвет

Коалиционен съвет за съставяне на правителство в рамките на този парламент се състоя в Министерския съвет. Разговорите между лидерите на „Продължаваме Промяната“, „БСП за България“ и „Демократична България“ продължиха повече от два часа.

Пред медиите  пред Министерския съвет коментира само народният представител Владислав Панев от „Демократична България“. Той посочи, че очаква да види какви са идеите на потенциалния мандатоносител и приветства новината за изгонването на 70 руски дипломати от България. „Очевидно г-жа Митрофанова сериозно се меси в българската политика“, коментира депутатът. Относно персонални промени в бъдещия кабинет, Панев посочи, че е по-добре да не се говори за фигури, защото по думите му личните драми стават прекалено много в българската политика.

Андрей Гюров, председател на ПГ „Продължаваме Промяната“ (ПП), също пристигна за участие в коалиционния съвет.

По-рано вчера в парламента той обяви, че започват разговори с досегашните си коалиционни партньори и шестимата независими народни представители за съставянето на кабинет с мандата на „Продължаваме Промяната“.

Настимир Ананиев, също депутат от ПП, заяви, че основната червена линия в преговорите за кабинета ще е борбата с корупцията.

Настимир Ананиев, снимка: БТА

Пред медиите в парламента коментира и вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев. Той заяви, че  ще бъдат проведени разговори с БСП, “Демократична България” и шестте независими депутати, за да бъде реализиран първият мандат. Дали ще има персонални промени в кабинета е прекалено рано да се говори, добави Василев. Той посочи, че първо трябва да се уточнят позициите с партиите, с които евентуално биха работили “Продължаваме Промяната”. “Ако не се съберат 121 депутати, които искат да подкрепят позицията, която ние сме взели срещу, нека да го наречем най-общо, мафията, няма смисъл да се водят разговори за кабинет и всичко останало”, заяви Асен Василев.

Още от Built.bg:  Безвъзмездно финансиране от САЩ на предпроектното проучване за изграждане на енергиен коридор Изток-Запад

Христо Иванов, председател на ПГ “Демократична България”, също коментира темата по-рано. Той бе категоричен, че персонални изисквания няма да бъдат поставяни по време на коалиционната среща. Страната трябва да има управление – не каквото и да било, а евроатлантическо, ясно е, че трябва да има превъоръжаване, ясно е, че трябва да говорим за това как да излизаме от енергийна зависимост, защото зависимостта от “Газпром” има политическа цена, не просто икономическа, каза Христо Иванов.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам