Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Колко струват наемите на жилища в големите градове на Румъния през април

Източник: БТА/Кореспондент: Мартина Ганчева

Между 220 евро и 300 евро варира през април средният наем на гарсониера в най-големите областни центрове в Румъния. За двустайните апартаменти средната цена е между 350 евро и 450 евро, за тристайните – между 400 евро и 625 евро, съобщи най-големият портал за недвижими имоти в Румъния imobiliare.ro.

В Букурещ наемането на гарсониера на месец излиза 300 евро, 450 евро е двустаен апартамент, 625 евро тристаен. Най-значителна е промяната в цените на двустайните апартаменти под наем – с 10,7 процента.

В Брашов най-голямо е увеличението при тристайните апартаменти – с 16,7 процента. В седмия по големина град на Румъния гарсониера може де са наеме за 275 евро на месец, двустаен апартамент – за 400 евро на месец, а тристаен апартамент – за 550 евро на месец.

В Клуж-Напока – историческата столица на област Трансилвания, най-много са се увеличили наемите на тристайните апартаменти – със 17,1 процента. 300 евро на месец излиза наемът на гарсониера, 450 евро е двустаен апартамент и 599 евро – тристаен.

В курортния град Констанца, където се намира най-голямото румънско пристанище, сериозно увеличение се наблюдава в цените и на трите категории жилища – едномесечен наем на гарсониера излиза 250 евро или с 19,2 процента повече, 400 евро е двустаен апартамент (с 18,8 процента повече), 550 е тристайният (с 20,3 процента повече).

В Яш собствениците искат средно 270 евро на месец за студио, 370 евро за двустаен апартамент и 450 евро за тристаен. И в този областен център на Румъния цените на тристайните апартаменти регистрират значително годишно покачване с 13,8 процента.

Още от Built.bg:  След дебата с Тръмп: Ще оцелее ли кандидатурата на Байдън за втори мандат?

В културната столица на Европа за 2023 г. – Тимишоара средният бюджет, необходим за наемане на апартамент, е 220 евро на месец за гарсониера, 350 евро – за две стаи и 400 евро на месец за три стаи. Най-значително годишно движение на цените е регистрирано при тристайните апартаменти, при които се отчита поскъпване с 9,4 процента.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам