Бюлетин

Комисия на Камарата на представителите разреши гласуване на законопроекта за държавния дълг на САЩ

The White House White House  - RGY23 / Pixabay

Комисия на американската Камара на представителите одобри вчера гласуването на законопроект за повишаване на тавана на държавния дълг на САЩ, за да се предотврати дефолт в страната. Заседанието на беше излъчено на сайта на комисията, предадоха световните агенции.

Седем членове на комисията подкрепиха на инициативата, а шестима бяха против. „Предложението е прието“, обяви след гласуването председателят на комисията по вътрешните правила Том Коул – конгресмен републиканец от Оклахома.

Одобрението на комисията беше необходимо, за да може законопроектът да бъде гласуван от пълния състав на Камарата на представителите.

Очаква се това да стане днес. След това документът трябва да бъде одобрен от Сената, а накрая ще отиде за подпис при президента на САЩ Джо Байдън. Американският държавен глава вече призова двете камари на Конгреса да одобрят инициативата.

В края на миналата седмица Белият дом и републиканците в Конгреса постигнаха споразумение за повишаване на тавана на държавния дълг на САЩ до 1 януари 2025 г. Договореният от страните законопроект предвижда, че през фискалната 2024 година 886 милиарда долара ще бъдат разпределени за отбрана, 121 милиарда долара за медицинско обслужване на ветерани и 637 милиарда долара за други програми, извън отбраната.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Какво е бъдещето на енергетиката?

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам