Бюлетин

Комисията по здравеопазване изиска от министър Меджидиев пълнатата документация по избора на имот за детска болница

Членовете на парламентарната комисия по здравеопазване приеха да изискат от министъра на здравеопазването в служебното правителство Асен Меджидиев цялата документация, свързана с избора на терен за бъдещата национална детска болница. По време на заседанието министър Меджидиев отговаря на актуални устни въпроси, зададени от представители на всички парламентарни групи.

По думите на министър Меджидиев имотът, който е избран – в кв. “Горна баня“, е най-подходящият, тъй като останалите възможности не отговарят на някои изисквания. В някои от другите възможни имоти, които са били сред обсъжданите – в кв. „Младост“ и „Овча купел“, водопреносната мрежа не е предвидена за строителство на такъв обект, обясни министър Меджидиев. До Банкя, където е другият терен, достигането с транспорт с болно дете в натоварени часове през деня би отнело повече от час, а спешните структури също са далече от Банкя, посочи още той.

Анализът на нуждите е направен от представители на педиатричната асоциация, следващата седмица предстои да бъде представен и пред заинтересованите неправителствени организации. Около два месеца са необходими на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за промените в Подробния устройствен правилник, допълни министърът. В Министерството на здравеопазването ще подготвим откриването на процедурата за проектиране, допълни министър Меджидиев.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам