Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Леденият парк в столицата ще бъде открит на 1 декември

Десет коледни базара ще има тази година в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Леденият парк ще бъде открит на първи декември, съобщи председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, който на пресконференция, заедно с директори на общински пазари, представи програмата и визията за коледните базари в София. По думите му базарите ще бъдат и средища за културни събития.

Леденият парк е изграден по модел на известната ледена пързалка пред сградата на общината във Виена, обясни Георгиев. Ледената пързалка ще бъде най-голямата на Балканите, като почти цялата площ на Княжеската градина ще се превърне в огромен леден парк, добави той. Безплатно децата в София ще могат да ползват пързалката от първи януари до края на сезона, в часовете между 9:00 до 11:00 ч., съобщи Георгиев. Той добави, че децата ще могат да използват услугите и на треньори.

Декември е месец на надеждата и вярата в доброто, време, в което всички очакваме едно ново начало, каза заместник-председателят на СОС Николай Стойнев. По думите му за първи път в столицата така масово започва организирането на коледни базари.

Светлините на коледната елха ще бъдат запалени на първи декември, като тази година тя ще бъде пред Народния театър, обяви Биляна Генова – директор на дирекция “Култура” в Столична община.

„Sofia Christmas Fest“ ще се проведе от 18 ноември до 25 декември в Южния парк. Коледен парк ще се реализира от четвърти до 30 декември и ще бъде на площад Славейков. Коледният базар „Съборна“ ще се проведе на едноименната улица от първи декември до осми януари. Базари ще има и в „Нови Искър“ (от 20 до 21 декември), „Герена“ (от 20 до 23 декември) и „Северен парк“ (от 20 до 31 декември). В парк „Възраждане“ също ще има коледен базар, като той ще се проведе от девети декември до втори януари. „Моята Еко Коледа“ ще е на 17 декември. Коледен базар ще има и на Женския пазар, а Немският базар ще бъде пред Народния театър.

Още от Built.bg:  Народното събрание избра председателите на 25 комисии

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам