Бюлетин

Магистралата Пномпен-Сиануквил се отваря за едномесечен изпитателен период

Магистралата Пномпен-Сиануквил на стойност 2 милиарда щатски долара ще бъде въведена в пробна експлоатация през месец октомври, предаде АКП за БТА.

За да разпространят и повишат осведомеността относно използването на тази първа по рода си в Камбоджа магистрала, министерството на благоустройството и транспорта и инвестиционната компания решиха да отворят магистралата за обществено ползване безплатно за един месец. Това ще се случи в периода 1-31 октомври тази година, казаха днес от министерството.

Всички превозни средства с максимална скорост над 70 километра в час и всички мотоциклети от 500 кубика и повече имат право да се движат по този платен път.

Строителството на дългата 187 километра и широка 24,5 метра магистрала Пномпен-Сиануквил започна през март 2019 г. Нейн инвеститор е „Чайна роуд енд бридж корпорейшън“. Платеният път свързва Пномпен с дълбоководното пристанище Сиануквил в провинция Преах Сианук, пресичайки провинциите Кандал, Кампонг Спеу и Кох Конг.

С две платна за движение във всяка посока плюс аварийна лента от всяка страна и асфалтобетонна настилка, скоростната магистрала Пномпен-Сиануквил ще позволи на превозните средства да достигат до определено място за около два часа вместо за четири или пет – колкото бяха необходими за преминаване на разстоянието на Национален път 4.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам