Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“МЕТ Груп” се споразумя с американска компания за доставки на ВПГ в Европа

Базираната в Швейцария енергийна компания “МЕТ Груп” (MET Group) съобщи, че е подписала предварително споразумение с “Комънуелт Ел Ен Джи” (Commonwealth LNG) за закупуване на втечнен природен газ (ВПГ) от американското й съоръжение, което в момента е в процес на изграждане в Камерън, щата Луизиана, предаде Ройтерс.

Съгласно 20-годишното споразумение “МЕТ Груп” ще закупува от “Комънуелт Ел Ен Джи” по един милион тона ВПГ годишно. Очаква се доставките да започнат до 2027 г. благодарение на планираните шест съоръжения за втечняване на газ с годишен капацитет от 9,3 метрични тона газ.

“Пратките на ВПГ за Европа допринасят значително за диверсификацията на доставките и имат важен принос за европейската енергийна сигурност”, каза председателят и главен изпълнителен директор на “МЕТ Груп” Бенджамин Лакатуш.

Основателят и изпълнителен председател на “Комънуелт Ел Ен Джи” Пол Варело на свой ред каза, че споразумението показва как САЩ може и ще играе роля в енергийния преход на Европа, като осигурява надежден и достъпен природен газ за региона.

“МЕТ Груп” осъществява дистрибуция на едро и дребно на газ, петрол и осигурява производство на електроенергия в Унгария, Хърватия, Румъния, Словакия, Швейцария и Великобритания. Компанията внесе в Европа над 30 тераватчаса, или около 2,3 милиона тона ВПГ през миналата година.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Зелен водород, произведен със слънчева и вятърна енергия: Германия започва иновативно производство

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам