Бюлетин

Министерство на културата обявява конкурс за кураторски проект за Венецианското биенале за архитектура

Конкурс за кураторски проект за националното участие в 18-ото Венецианско биенале за архитектура обявява Министерство на културата. Крайният срок за подаване на документи е 12:00 ч. на 16 януари, съобщават от пресцентъра на ведомството.

В конкурса могат да участват български и чуждестранни физически и юридически лица – самостоятелно или обединено. Кандидатите трябва да имат професионална квалификация и познания по спецификата на съвременната българска архитектура. 

Проектите ще бъдат разглеждани от жури, в чийто състав са председателят на управителния съвет на Съюза на архитектите в България проф. Тодор Булев, изкуствоведът и началник на политическия кабинет на министъра на културата доц. Борис Данаилов, архитектите Веселин Серкеджиев, Галина Милкова, Тодор Обрешков, Георги Кътов, националният комисар за участието на Република България във Венецианското биенале за архитектура през 2023 г. Александър Стайнов и урбанистът Нурхан Раджеб. Резервни членове на журито са Екатерина Джумалиева, Мартин Христов и Мариана Сърбова.

Конкурсната процедура и кандидатстването ще се извършат съгласно реда, определен в Статута за национално участие на Република България във Венецианското биенале за архитектура.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Премиерът Николай Денков от Царево: Хората вече са в безопасност. През последните 24 часа е имало изключително обилни валежи

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам