Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Министър Асена Сербезова: Нито една от заинтересованите страни не желае сливането в детска болница

Снимка: БТА

В парламента министър Сербезова съобщи, че вече се е срещнала с представителите на болница “Лозенец”, болница “проф. д-р Иван Митев” и инвестиционното дружество по изграждането на Национална педиатрична болница.

В началото на месеца служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви, че докато се изгради нова Национална педиатрия, болница “Лозенец” временно ще бъде и детска, като запази многопрофилния и университетския си характер, без да се изключват грижите за възрастни пациенти.

“Нито една от тези страни не желае сливането”, беше категорична проф. Сербезова. 

Окончателното решение във връзка със започнатото преобразуване на детската болница и болница “Лозенец”, което временно е спряно, ще се вземе след изясняване на всички факти и обстоятелства. От парламентарната трибуна здравният министър уточни, че предприеманите действия от нейна страна ще протичат публично и прозрачно.

“Веднага след встъпването ми в длъжност проведох среща с всички заинтересовани страни и ръководството на болница „Лозенец“ изрази становище, че тя е ключово лечебно заведение и затова не трябва да се прибързва с решението за преобразуването ѝ. Срещата е ползотворна, защото се обединихме около това, че учебният и лечебният процес в болница „Лозенец“ трябва да продължат незабавно при гарантиране високо качество както на обучението, така и на медицинската грижа, оказвана на пациентите“, обясни министърът на здравеопазването.

Професор Сербезова съобщи, че е постъпило проектно предложение от директора на Педиатрията д-р Благомир Здравков, в което се предвижда условията в ръководената от него болница “Проф. д-р Иван Митев” да бъдат усъвършенствани и тя да бъде основата за създаване на национална детска болница. 

Това е само проект, уточни Асена Сербезова и допълни, че той ще бъде разгледан и становище ще има по-късно и уточни, че се е запознала със всички становища и че мястото, където е първоначалният проект за национална детска болница в двора на Александровска болница “има своите предимства”. Тя подчерта, че все още няма окончателно решение и по този въпрос.

Още от Built.bg:  Министърът на енергетиката: Няма да има съществено поскъпване на електрическата енергия за битовите потребители

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам