Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Министър Караджов: Няма информация дали Десислава Христова се разследва от компетентните институции

Министерството на регионалното развитие и благоустройството към момента не разполага с информация дали досегашният директор на “Автомагистрали” ЕАД Десислава Христова се разследва от компетентните институции. Това каза по време на парламентарния контрол, който се проведе късно снощи, вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Снимка: БТА

Това се случи в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Николай Нанков, който беше и министър на регионалното развитие. Аз съм сигурен, че вие много добре знаете отговорите на тези въпроси, които ми задавате, обърна се министър Грозданов към Николай Нанков.

Избирането и освобождаването на членове на Съвета на директорите на еднолични акционерни дружества са от компетентността на Общото събрание на акционерите, а в този случай на министъра на регионалното развитие и благоустройството, напомни Караджов. На 17 януари тази година, при проведеното Общо събрание на “Автомагистрали”, е взето решение за промяна в Устава и промени в състава на Съвета на директорите на дружеството.

Промяната в устава е свързана с представителството, което до този момент се е осъществявало от двама изпълнителни директори. Министърът допълни, че по този начин по-скоро се обременява оперативността на действията за вземане на бързи и адекватни решения. Той посочи, че вземането на такова решени е продиктувано от това, че обичайната практика при управлението на акционерно дружество е осъществяването на тези функции да бъде от един изпълнителен директор.

В четвъртък министър Караджов назначи Цветан Петков и Евгени Генчев за членове на Съвета на директорите на “Автомагистрали” ЕАД. Припомняме, че Петков и Генчев са служители на “Автомагистрали”. Петков от три години е директор “Инфраструктурно строителство”, а Генчев е главен инженер на дружеството и в последните три години и половина е директор “Експлоатация и поддръжка”.

Още от Built.bg:  САЩ влиза в партньорство с 50 държави в борбата с бъдещи пандемии

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам