Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Министър Коритарова: АМ „Струма“ ще бъде удължена с 600 метра, на “Тракия” няма да има ремонти през лятото

Снимка: МРРБ

„В периода на изграждане на детската болница се ангажираме да изградим и завършим последната част на Софийския околовръстен път, защото той е национален обект и се изпълнява от АПИ. Наблюдава се забавяне от страна на Столична община. Вече повече от месец очаквам те да подадат своите представители в междуведомствена работна група, която трябва в оперативен порядък да вземе конкретни решения, но имаме готовност. Очаквам техните представители да се включат.“ Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова в предаването „Събуди се“ на Нова телевизия.

За завършване на участъка, необходим за осигуряване на транспортна връзка между околовръстния път и бъдещата Национална детска болница, са необходими оптимистично две години – две години и половина при работа в добри темпове. Приоритетно ще бъде изградена отсечката между ул. „Монтевидео“ и бул. „Президент Линкълн“, информира още тя. Регионалният министър увери, че всичко, което зависи от МРРБ по отношение на Националната детска болница, се прави в законоопределените срокове и когато е възможно  вътрешните срокове за проверка на документацията се съкращават. На работна среща днес при премиера ще бъдат обсъдени сроковете по инвестиционния процес, защото детската болница е важна за всички,  подчерта тя.

До началото на летния сезон  АМ „Струма“  ще  бъде  удължена с 600 метра в района на Симитли, с което ще бъде облекчен трафикът. Не се предвиждат дейности по АМ „Тракия“ преди есента, за когато е планиран ремонт на аутобана в областите Ямбол и Сливен, където асфалтовата настилка е в лошо състояние.

Още от Built.bg:  Урсула фон дер Лайен остава начело на Европейската комисия

От март тази година при предходното правителство след значителни индексации е възстановена работата  по АМ „Хемус“. Необходимо е време, за да започне същинското строителтство, тъй като три години не са извършвани дейности, каза още министър Коритарова. Ремонтите по тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ ще приключат преди активния летен сезон, за да може да се пътува без напрежение.

Анализите показват, че при ремонта на Дунав мост при Русе, който ще продължи около две години, не се очаква да се задълбочат проблемите с преминаването по него.

Държавата може да загуби средства заради възлагането на  договор по инхаус, сключен от предходното правителство между министерството и „Националния център за териториално развитие“ ЕАД. „Има риск средствата да не бъдат възстановени по Механизма за възстановяване и устойчивост, а да останат за сметка на бюджета на МРРБ. Затова изпратих доклада от вътрешния одит на АДФИ“, обясни инж. Коритарова.

Във връзка с предстоящите парламентарни избори Виолета Коритарова информира, че Национална база данни „Население“ се актуализира всеки ден, като последната актуализация ще бъде на 4 юни. Тогава списъците ще се актуализират и със заявленията на искащите да гласуват по настоящ адрес.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам