Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Министър Шишков определи довършването на интерконектора с Гърция като успех на целия кабинет

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков акцентира върху екипността на работата на правителството в полза на държавата и хората по време на открито заседание на Министерския съвет за отчет на дейността на кабинета през изминалите близо шест месеца, което продължава повече от три часа.

Той напомни, че част от важните за страната инфраструктурни обекти са били обявени с решения на МС за национални, като изтъкна, че някои от тях са били занемарени, а за други дори не се е говорило. Министърът потвърди ангажимента на ведомството към изграждането на нова болница за лечение на деца, като допълни, че вече е издадена заповед за промени в Подробния устройствен план (ПУП), с което, по думите му, процедурата става необратима.

Снимка: БТА

Друг национален обект е магистралата Русе – Велико Търново, напомни Шишков и посочи, че за част от трасето има одобрен ПУП – за две части от пътя, което, по думите му, е важен “трамплин” по проекта, защото тази магистрала е важна транспортна връзка.

За магистрала “Хемус” министърът напомни, че са въведени в експлоатация 16 километра от нея. За лотовете 4 и 5 на магистралата министърът напомни, че са нужни законови промени във връзка със статута на търпимост на определени инфраструктурни обекти, с които ще може да се “отпуши” и строителството на тези два лота. Министърът допълни, че са решени и проблемите с лот 9 на магистралата.

АМ “Хемус”., снимка: БТА

По магистрала “Струма“ министърът напомни за натрупаните проблеми, като сред тях посочи свлачището пред тунел “Железница” и добави, че за укрепването му вече има готов проект. По магистралата е пуснат участък от 3 километра, допълни Шишков.

Още от Built.bg:  При 100% обработени протоколи: Седем партии влизат в новия парламент

За магистрала “Европа” министърът каза, че се работи усилено и допълни, че вече има разрешение за реконструкция на ГКПП “Калотина”. Магистрала “Европа” беше зарязана с процедурите и сега одобрихме ПУП за последния етап между София и Сливница, каза той.

Министърът напомни и за отпуснатите 400 млн. лева в подкрепа на общински проекти и за изработената методика за индексация в строителството, както и за отворената програма за енергийното обновяване на жилищни и нежилищни сгради.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам