Бюлетин

Министър Шишков представи на превозвачите варианти на обходни маршрути на пътя Мездра – Ребърково

Служебният министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков представи на превозвачите два варианта на обходни маршрути заради предстоящо затваряне на част от пътя Мездра – Ботевград, в участъка Мездра – Ребърково, за тежкотоварни камиони. Затварянето се налага заради извършване на взривни дейности в участъка, свързани с изграждането на скоростния път Видин – Ботевград, съобщиха от Министерството.

На среща с изпълнителния директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев и директора на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” Бойко Рановски министър Шишков представи алтернативните трасета – по второкласния път II-13 през Плевен в посока Монтана, или през прохода Петрохан до началото на зимния сезон и през Роман.

От Съюза на международните превозвачи са поели ангажимент да запознаят своите членове с предстоящото затваряне на част от пътя Мездра – Ботевград и да обсъдят вариантите за обходни маршрути за преминаване на тежките камиони.

В срещата участваха още заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, инж. Десислава Паунова – член на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”, и представители на транспортния бранш.

В началото на октомври министър Шишков посочи сред приоритетните за ведомството проекти: довършването на магистрала “Хемус”, скоростният път Видин – Ботевград, участъкът от Софийския околовръстен път от бул. “България” до магистрала “Струма” и магистралите “Черно море”  и “Рила”.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам