Бюлетин

Министър Шишков: Северният обход на Бургас ще бъде пуснат до Великден с Акт 15

Северният обходен път на Бургас ще бъде пуснат до Великден тази година. Това обяви при инспекция на място служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Заедно с него бе кметът на Бургас Димитър Николов, който посочи, че с пускането на пътя ще се съкрати съществено времето за пътуване до курортните селища по Черноморско крайбрежие, без да се налага преминаването през областния център.

“Това ще намали и броя на пътните инциденти. Ще се намали и замърсяването с фини прахови частици в жилищните територии на Бургас, особено на в ж.к. “Изгрев”, каза Николов.

Снимка: БТА

От своя страна министър Шишков уточни, че пътят ще бъде пуснат за експлоатация с Акт 15. Подобно на Северния обходен път на Поморие по отсечката ще бъдат поставени знаци за ограничаване на скоростта до получаването на Акт 16, което трябва да се случи през лятото на тази година. За пълното реализиране на проекта трябва да бъде монтирано осветлението, уточни още служебният регионален министър.

“Именно осветлението забави дейностите по това трасе, но проектът за поставянето му вече е одобрен. Това се случи преди месец – месец и половина”, посочи арх. Шишков.

Снимка: БТА

Според кмета Димитър Николов с обхода се избягва влизането в Бургас и шофьорите ще спестяват 20 минути в посока Слънчев бряг.

“Най-големият плюс е, че ще се освободи от движение ж.к. “Изгрев”, така комплексът ще бъде пощаден и от запрашаването, което идва от автомобилния трафик. Експертите са категорични, че се намалят и катастрофите”, коментира той.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам