Бюлетин

Министър Шишков: Възложил съм проектиране на магистралата от Русе към Маказа

Министърът на регионалното развитие Иван Шишков е възложил проектиране на цялата магистрала от Русе до Маказа. Министърът съобщи това по време на проверка на последващите етапи в строителството на интерконектора с Гърция. От думите му стана ясно, че основното трасе на аутобана ще преминава през Прохода на републиката.

“До момента са одобрени като Подробен устройствен план два етапа от бъдещата магистрала до обхода на Бяла”, посочи още министърът. В област Стара Загора ще преминава още една магистрала, която да слезе от Хаинбоаз и да пресече автомагистралите “Тракия” и “Марица”. Това ще бъде изключително важно трасе за Стара Загора, защото през областта ще минават три магистрали. Икономически това ще бъде добре за района, каза още министър Шишков.

Според него тунелът под Шипка е планиран лошо и неправилно, “защото е с по-една лента в посока”. Така е изпълнен и обходният път на Габрово, но от думите му стана ясно, че трасето няма как да бъде разширено.

Министър Шишков допълни, че са подписани договори с фирмите, които ще отговарят за зимната поддръжка на пътищата. “Имам уверение от Агенция “Пътна инфраструктура”, че е извършена проверка на строителните фирми, които са спечелили конкурсите и нямам притеснение в тази посока”, каза той и допълни, че финансирането е осигурено и в процес на разплащане е 15 на сто авансово плащане.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам