Бюлетин

Министърът на енергетиката: ТЕЦ “Бобов дол” няма да бъде затворен

Кристина Лазарова, директор инвестиции в ТЕЦ “Бобов дол” АД попита министърът на енергетиката Румен Радев има ли риск да бъде затворен ТЕЦ “Бобов дол”, на днешното заседание на Комисията по енергетика на НС.

Лазарова разказа, че дружеството инвестира постоянно собствени средства в модернизация, въвежда модела на енергийния преход, изгражда обучителен център съвместно с община Бобов дол и има над 30 писма, изпратени до министерството на енергетиката за започване на диалог за намаляване на собствената употреба на въглища. Обратна връзка за разговор и до днес не е получена от МЕ, допълни тя.

“ТЕЦ “Бобов дол” няма да бъде затворен. Аз не виждам как едно частно предприятие насила ще бъде затворено, но чух намерението да екипа да се намали употребата на въглища”, каза министър Румен Радев. Той обеща да влезе в разговори с ръководството и гарантира, че добронамереното сътрудничество може да доведе до ползотворна договореност.

“Добре е разчетите да бъдат направени, защото хората, които работят в тези бизнеси, са най-засегнати. Ние ръководим бизнеси и все някак ще се оправим, но ако хората, които работят там, загубят работата си, ще се стигне до обезлюдяване на тези региони, което е голямо престъпление”, обясни още министър Радев. Според него демографията е най-големият проблем.

Делян Добрев, снимка: БТА

Делян Добрев, председател на Комисията по енергетика, увери екипа на ТЕЦ “Бобов дол”, че с този отговор министърът на енергетиката е подал ръка за предстоящи разговори и закри заседанието.

По време на заседанието министър Радев също така отрече да има намеса на министъра на финансите Асен Василев в работата на министерството на енергетиката.

Още от Built.bg:  Предстои обследвне на инфраструктурата на Царево. Очаква се утре да започне монтажът на металния мост на пътя Царево - Ахтопол

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам