Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОСВ се произнесе по две уведомления за ремонт на пътища

Министърът на околната среда и водите Асен Личев информира с писмо Агенция “Пътна инфраструктура”, че за две, внесени от агенцията уведомления за инвестиционни предложения за ремонт и рехабилитация на пътища, няма основание да се изисква провеждане на процедури по оценка на въздействието върху околната среда/ОВОС/ или преценяване на необходимостта от извършването на такава. Това информира пресцентърът на МОСВ.

Едното инвестиционно предложение е за превантивен ремонт на републикански път III-607 о.п. Калофер-Априлци-Велчево-/Орешак-Дебнево/, който да осигури условия за безопасност на движението и комфорт на пътуващите. То ще се реализира в землището на гр. Априлци, община Априлци, област Ловеч.

Поради това, че част от дейностите попадат в границите на Национален парк “Централен Балкан”, МОСВ поставя условия при извършване на ремонтните дейности да не се излиза извън обхвата на съществуващото трасе на пътя; да не се уврежда дървесна и храстова растителност.

В частта от трасето на пътя, попадащо в границата на парка, да не се полага асфалтова настилка както и директорът на ДНП “Централен Балкан” да бъде уведомен преди започване на дейностите за уточняване на данните за лицата, които ще ги извършват, за графика, за достъпа до обекта и др.

Отчитайки местоположението на предвидените дейности, при реализирането им не се засягат природни местообитания и местообитания на видове, предмет на опазване в защитени зони от мрежата Натура 2000, се посочва в съобщението.
Инвестиционното предложение за рехабилитация на Път III-811 “II – 81 – Богьовци – Сливница – Ракита – Брезник – Пали лула” е с цел възстановяване на транспортно-експлоатационните качества на настилката за осигуряване на безопасни условия за движение и добро отводняване на пътя. Инвестиционното намерение е на територията на област София и област Перник.

Още от Built.bg:  Даниил Видински е новият български патриарх

При реализирането му ще се използва съществуващата пътна инфраструктура, без да се предвижда изграждане на нова. Заложените дейности са допустими спрямо режимите на защитени зони “Драгоман” и “Раяновци”, се казва в текста.

БТА

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам