Бюлетин

МОСВ се произнесе по две уведомления за ремонт на пътища

Министърът на околната среда и водите Асен Личев информира с писмо Агенция “Пътна инфраструктура”, че за две, внесени от агенцията уведомления за инвестиционни предложения за ремонт и рехабилитация на пътища, няма основание да се изисква провеждане на процедури по оценка на въздействието върху околната среда/ОВОС/ или преценяване на необходимостта от извършването на такава. Това информира пресцентърът на МОСВ.

Едното инвестиционно предложение е за превантивен ремонт на републикански път III-607 о.п. Калофер-Априлци-Велчево-/Орешак-Дебнево/, който да осигури условия за безопасност на движението и комфорт на пътуващите. То ще се реализира в землището на гр. Априлци, община Априлци, област Ловеч.

Поради това, че част от дейностите попадат в границите на Национален парк “Централен Балкан”, МОСВ поставя условия при извършване на ремонтните дейности да не се излиза извън обхвата на съществуващото трасе на пътя; да не се уврежда дървесна и храстова растителност.

В частта от трасето на пътя, попадащо в границата на парка, да не се полага асфалтова настилка както и директорът на ДНП “Централен Балкан” да бъде уведомен преди започване на дейностите за уточняване на данните за лицата, които ще ги извършват, за графика, за достъпа до обекта и др.

Отчитайки местоположението на предвидените дейности, при реализирането им не се засягат природни местообитания и местообитания на видове, предмет на опазване в защитени зони от мрежата Натура 2000, се посочва в съобщението.
Инвестиционното предложение за рехабилитация на Път III-811 “II – 81 – Богьовци – Сливница – Ракита – Брезник – Пали лула” е с цел възстановяване на транспортно-експлоатационните качества на настилката за осигуряване на безопасни условия за движение и добро отводняване на пътя. Инвестиционното намерение е на територията на област София и област Перник.

Още от Built.bg:  Защо НИНКН настоява за временно спиране на ремонта на театър "София"?

При реализирането му ще се използва съществуващата пътна инфраструктура, без да се предвижда изграждане на нова. Заложените дейности са допустими спрямо режимите на защитени зони “Драгоман” и “Раяновци”, се казва в текста.

БТА

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам