Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МРРБ: Инфраструктурното планиране да се случва със стратегически подход

Екипът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) има визия инфраструктурното планиране да се случва със стратегически подход, заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева по време на среща, състояла се в Пловдив. Това съобщават от пресцентъра на МРРБ.

Бонева е и ръководител на Управляващия орган на Програма “Развитие на регионите” 2021 – 2027, а целта на информационната среща беше да се представят единни указания за кандидатстване за Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ) в Южен централен и Югозападен район за бизнес планиране. В срещата участие взеха представители на министерства, на местната власт и бизнеса, както и други потенциални бенефициенти.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева/Снимка: БТА

Единните указания са насочени към разясняване на стъпките по подготовката и подаването на концепции за интегрирани териториални инвестиции, включително и на сроковете и необходимите документи, посочват от МРРБ. С указанията се представят и общият подход и логическата последователност на дейностите за подбор и одобрение на концепциите.

По време на срещата бяха презентирани допустимите дейности за кандидатстване – инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическа активност в региона, енергийна ефективност и устойчиво обновяване на сгради, устойчива мобилност, включително градска мобилност, пътна, зелена градска и образователна инфраструктура, култура, спорт и туризъм и други. Посочени бяха и примерни концепции за интегрирани териториални инвестиции – община с проекти за образование, градска мобилност и енергийна ефективност, или на община и икономически оператор за индустриален парк.

За финансирането на интегрираните териториални концепции водеща е Програма „Развитие на регионите“ като участват още 5 програми – „Развитие на човешките ресурси“, „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“, „Образование“, „Иновации и конкурентоспособност в предприятията“ и „Околна среда“, информират още от МРРБ.

Още от Built.bg:  Европейската комисия: "Епъл" нарушава правилата за конкуренция в ЕС

 

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам