Бюлетин

МРРБ създава работна група за промени в Закона за устройство на територията

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) създава междуведомствена работна група  за промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ). Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Стефан Аспарухов, цитиран от пресцентъра на МРРБ. Заместник-министър Аспарухов участва в заседание на Консултативния съвет на браншовите организации в сектор “Строителство”, чиито домакин беше Камарата на строителите в България (КСБ). Очаква се групата да бъде създадена до края на месеца.

Във фокуса на моята работа на първо място са измененията на ЗУТ и поднормативните актове и дигитализацията на бранша, каза Аспарухов, цитиран в съобщението.  Според него всички заинтересовани страни в строителството като сектор искат съществено изменение на ЗУТ.

Изпълнителният директор на КСБ Валентин Николов подчерта, че предложението за създаването на междуведомствена работна група и включването на представители на организациите, членове на Консултативния съвет, в нея е абсолютно необходимо, навременно и че това е правилният път.

„Консултативният съвет си е поставил краткосрочни и дългосрочни цели по отношение на законодателството. В краткосрочен план належащи са бързите промени в ЗУТ, а в дългосрочен поставяме работата по едно принципно ново законодателство. Ние започнахме тази инициатива за нов кодекс преди 6 месеца. Беше поставена една много солидна основа, върху която да продължим работата напред с ясното съзнание, че това е бягане на дълги разстояния, един своеобразен маратон, който ще изисква много усилия“, посочи Николов.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам