Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

На извънредно заседание утре ще бъдат гласувани премиер, състав и структурата на новото правителство

Председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков свиква утре (вторник, 6 юни) извънредно заседание на парламента, съобщава пресцентърът на НС.

В дневния ред са включени три точки – избиране на министър-председател, приемане на структурата на Министерския съвет и избиране на състава на кабинета.

Днес кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната – Демократична България“ акад. Николай Денков върна на президента Румен Радев изпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

В петък миналата седмица Денков и другият ротационен кандидат за премиер Мария Габриел представиха пред журналисти в парламента имената на предложените за министри. Тогава двамата обявиха, че освен състав на редовен кабинет, има и конституционно мнозинство.

Снимка: БТА

Днес пред президента Радев Николай Денков заяви, че всички имаме нужда от успокояване на ситуацията, за да знаят хората, че кабинетът, Народното събрание и президентската институция работят заедно, за да може да се развива държавата в полза на хората и на бизнеса,.

На свой ред държавният глава увери, че по най-бързия начин ще издаде указ, за да внесе предложения проектокабинет в Народното събрание, където да бъде гласуван по съвест от депутатите.

България има нужда от институции и политици, които реално да се ръководят от българския народ, които да работят за сигурност, справедливост и срещу корупцията, така както очакват всички почтени български граждани. Да укрепват суверенитета на страната и да работят за задълбочаване на европейската ни интеграция, заяви Румен Радев.

Председателят на НС Росен Желязков обяви пред медиите в парламента, че ако днес президентът издаде указ за съставяне на правителство, ще свика заседание още утре (6 юни).

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам