Бюлетин

Най-дългият тунел в света в Швейцария остава затворен за още няколко месеца

Швейцарските железопътни власти съобщиха, че ремонтът на тунела “Готард”, най-дългият в света, ще отнеме няколко месеца, след като бе установено, че степента на щетите по него от неотдавнашно дерайлиране на товарни вагони е “значително по-голяма” от първоначалната оценка, предаде Си Ен Би Си.

Националният железопътен оператор на Швейцария (SBB) съобщи вчера, че 16 вагона са дерайлирали при инцидента от миналия четвъртък (10 август), а някои тежко повредени товарни вагони остават блокирани в дългия 57,1 километра тунел.

Няма пострадали при инцидента, но разследванията показват, че щетите в една от тръбите на тунела са значителни. Според железопътния оператор подмяната на всички повредени части от железопътната система ще отнеме няколко месеца.

Понастоящем операторът предполага, че двете тунелни тръби ще бъдат отново достъпни за целия железопътен трафик, но в ограничена степен, в началото на следващата година. Неповредената тунелна тръба трябва да бъде пусната от 23 август за товарения трафик.

Това означава, че пътуващите с влак между северната и най-южната част на Швейцария, ще бъдат принудени да преминават по различен маршрут през следващите месеци.

Тунелът “Готард” е високоскоростен железопътен маршрут, минаващ през Швейцарските Алпи. Проектът, който бе открит през 2016 г., отне 17 години и струваше около 12 милиарда долара.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Мария Габриел представи визията, приоритетите и очакванията на България за Срещата на върха за бъдещето

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам