Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Най-вероятно ще има забавяне в строителството на международния път Ботевград-Видин

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков направи работно посещение в Северозападна България днес и провери напредъка по изграждане на международния път Ботевград-Видин. На околовръстното шосе край Монтана той даде брифинг за медиите.

Шишков заяви, че през 2020 година, когато е приеман планът за пътя, са предвидени няколко кръгови кръстовища, които са недопустими, срещу тях е имало протести на хората и сега се е наложило корекция на плана и отмяна на тези кръстовища. Това ще доведе до известно забавяне на строителството в някои участъци, коментира министърът.

арх. Иван Шишков, снимка: БТА

Той заяви, че в другите участъци строителството върви и е доволен от темповете. Очаква се в средата на следващата година да бъде пуснат участъкът от Ботевград, където пътят заобикаля село Скравена, тъй като там няма кръгови кръстовища и няма забавяне.

Министър Шишков заяви, че не е доволен от състоянието на пътя Враца-Монтана и от обхода на Враца. Той коментира, че във времето този участък е бил забравен, но сега вече няма да е така и по най-бързия начин ще се възлагат процедури за ОВОС и последващ ремонт на трасето. За участъка Монтана-Ружинци има постановление на Министерския съвет, с което е одобрено отчуждаване на имоти по трасето с дължина 41 километра. Надявам се след Великден това да приключи и да започне строителството на пътя, заяви министърът.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам