Бюлетин

Никола Стоянов очаква през ноември още повече да поевтинее природният газ

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов коментира, че очаква ноември още повече да поевтинее природният газ. Разчитам, че следващият парламент ще уеднакви помощите и за електричество, и за газ, така че да няма привилегировани стопански субекти, но за газа няма и да е нужно държавата да субсидира, тъй като очаквам трайни и стабилни нива, които биха задоволили бизнеса, коментира Никола Стоянов в предаването “Денят започва” по БНТ.

Той каза също, че количеството газ за зимния период е осигурено.

Правителството работи систематично в посока България не просто да избегне рецесия, но и да се подготви за икономически скок, заяви още служебният министър. Първата и основна задача беше да се овладее инфлацията, която беше породена основно от цените на енергоносителите, коментира той.  Сега целта ни е да привлечем колкото може повече правилни инвестиции – тоест инвестиции, които носят повече добавена стойност, структуроопределящи или които носят повече работни места, обясни той.

Според него пикът на инфлацията в България вече е преминат. Благодарение на овладяването на цените на горива, ток и газ не очаквам повече покачване, отбеляза Стоянов.

Той коментира темата за инцидента в завод “Арсенал”, при който имаше загинали работници, и посочи, че  са набелязани  мерки, които да повишат сигурността в завода.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам