Бюлетин

“Нокиан” с платинен сертификат за устойчиво строителство в Испания

Снимки и видео: www.nokiantyres.com

Финландският производител на гуми за леки автомобили, камиони и тежки машини “Нокиан тайърс” (Nokian Tyres) получи платинен сертификат за устойчивост LEED v4 за посетителския си център в Испания, съобщиха от компанията.

Сградата на посетителския център, захранвана от слънчева енергия, в тестовия център на “Нокиан тайърс” в Испания, е отличена за лидерство в устойчивото строителство. Компанията е била отличавана със златен и сребърен сертификат LEED v4 за административните и производствените си бази в САЩ.

 

Тестовият център на “Нокиан тайърс” с площ от 300 хектара се намира в Санта Крус де ла Сарса, близо до Мадрид, и включва 10 писти и посетителски център.

Инсатлирани са соларни панели за захранването му, като 21 процента от полученото електричество ще бъде използвано за сградата на посетителския център.

Иновациите в дизайна на съоръжението включват устойчиво управление на отпадните води и използване на дъждовната вода за напояване и захранване на водопроводни съоръжения с нисък дебит, които намаляват консумацията на вода.

Освен това компанията е отделила 25 хектара за опазване на дивата природа в околността на тестовия център. В района има местообитания на ястреби и сови, които ще бъдат наблюдавани в продължение на 3 години.

Ще бъдат засадени дъбове и други растителни видове.

Заедно с местни университети и партньори, “Нокиан тайърс” участва в отглеждането и изучаването на гуаюла – потенциална суровина за изработката на екологични гуми.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам