Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Нов изпълнител ще има 180 дни да довърши сградата на Международния младежки център в Бургас

Вчера изтече крайният срок за приемане на оферти по обществената поръчка на община Бургас за избор на фирма, която да извърши допълнителните строителни дейности по сградата на Международния младежки център в ж.к. “Меден рудник“. Прогнозната стойност на поръчката е малко над два млн. лева, показа проверка на БТА. Според обявлението, избраният изпълнител ще има срок от 180 дни, в които да финализира дейностите по новата сграда.

Снимка: yicburgas.bg

Припомняме, че изграждането и започна в началото на 2021 година. През миналата обаче фирмата изпълнител обяви, че няма възможност да довърши обекта заради поскъпването на строителните материали, а заложените в договора финансови параметри трябва да бъдат актуализирани.

Снимка: yicburgas.bg

Така се наложи местната администрация да подпише споразумение, с което прекратява ангажимента на избраната строителна фирма. Последва обявяването на нова обществена поръчка с актуализирани стойности за избор на нов изпълнител. След приключването ѝ започна процедура по обжалване на един от участниците, който е класиран на втора позиция. Пред БТА заместник-кметът на Бургас Йорданка Ананиев поясни, че именно това е наложило обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител за втори път.

“Екипът, който ще работи в новия младежки център в “Меден рудник“, е сформиран и въпреки че все още няма собствена сграда, работи изключително активно по редица инициативи. Съвсем скоро посрещнахме гости от Исландия, които са наши партньори по проекта, по който се изгражда този център“, каза Йорданка Ананиева.

Снимка: yicburgas.bg

Международният младежки център в Бургас се реализира по проект “Създаване на Младежки международен център” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи” чрез Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство 2014-2021 година. Партньор на община Бургас по него е община Рейкявик, Исландия. По план застроената площ на новата сграда в “Меден рудник“ е над 1100 кв. м. Основна в нея ще бъде мултифункционалната зала със 180 седящи места и сцена с възможност за разделяне на две по-малки зали за провеждане на представления, концерти, конференции, форуми и кръгли маси. Второто ниво на сградата е за сервизни помещения, а третото е предвидено за настаняване с 13 стаи.

Още от Built.bg:  Програмата за "Устойчив преход към гъвкави и зелени предприятия – STAGE" отвори нова покана за грантове

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам