Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Нова организация на движение се въвежда по бул. “Александър Малинов” в ж.к. “Младост”

Нова организация на движение се въвежда от утре, 5 септември, по бул. “Александър Малинов” в ж.к. “Младост”, съобщиха на пресконференция заместник-кметът по транспорт Дончо Барбалов и Димитър Петров, директор на дирекцията “Управление и анализ на трафика” в Столичната община.

Основната промяна, която хората ще видят и усетят, е забраната на левия завой от бул. „Александър Малинов“ към бул. “Андрей Сахаров” в източна посока, който е изключително слабо натоварен към момента. Левият завой по „Малинов“ има много алтернативи – да се направи през ул. “Анна Ахматова” или надясно по бул “Ляпчев”, след това отново през “Сахаров”. Очаква се между 20 и 30% да се намалят опашките и времето за преминаване през целия булевард “Малинов”, обясниха от Столичната община.

Снимка: Столична община

Барбалов припомни, че системата за управление на трафика в София беше въведена през 2015 г. и тя непрекъснато се развива с помощта на нови датчици, нов анализ и нов софтуер. За промяната по бул. “Малинов” ще се ползва американската фирма „Ритъм инженеринг“, която е една от най-бързо развиващите се в софтуера на управление на трафика, каза Барбалов. Разчитаме, че ще се получи добро облекчение на трафика, тъй като там стават огромни задръствания, каза той. Затова, по думите му, е необходим софтуер, който да анализира фазите на светофарите, така че да се получи най-бързо преминаване през този натоварен участък.

Минимум два месеца ще се събират данни и ще се наблюдават трафикът и движението по целия булевард, така че с реални данни от самия трафик да подкрепим тези наши проучвания, каза Петров. Той припомни, че преди две години беше забранен левият завой към ул. “Анна Ахматова”, който беше с много голям пътен травматизъм.

Още от Built.bg:  Какво е бъдещето на трамваите – най-старият градски транспорт у нас?

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам