Бюлетин

Нужни са близо 1,5 млрд. лева за целите на Интегрираната териториална стратегия за развитие на Югозападния регион

Интегрираната териториална стратегия за развитие (ИТСР)  на Югозападния регион (ЮЗР) беше одобрена на онлайн заседание на Регионалния съвет за развитие, съобщава МРРБ

Този стратегически документ „отключва“ финансирането в областта на регионалното развитие през програмния период 2021-2027 г. и затова одобрението му е от изключително значение, посочват от МРРБ.

Финалната стъпка за всички проекти на интегрирани териториални стратегии за развитие е внасянето им за разглеждане и одобрение от Министерски съвет.

Визията за региона, заложена в  документа, е свързана с развитие на потенциала на териториите в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София и София – Столична община и 52-те общини в тях, за да достигнат развитите европейски райони. Избраните стратегически приоритети включват подкрепа на регионалните потенциали за устойчив растеж, инвестиране в човешкия капитал и преодоляване на регионалните дисбаланси, както и по-добра свързаност.

„За постигането на тези цели ще бъдат необходими приблизително 1,5 млрд. лв., които могат да бъдат осигурени чрез привличане на различни финансови инструменти и средства по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г.“,

Стратегията дава възможност за финансиране от много различни източници, което представлява допълнителна възможност за изпълнение на проектите.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Списание l'Europeo със специален брой, посветен на трудната история на Украйна

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам