Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Обмислят вместо околовръстен път на Кърджали – магистрала

Вместо усилия за изграждането на околовръстен път на Кърджали, който да облекчи трафика от и за ГКПП „Маказа“ през родопския град, такива да бъдат насочени за изграждането на магистрала Русе – ГКПП “Маказа“ са обсъждали на среща заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев и регионалният министър арх. Иван Шишков. Това каза пред журналисти в Кърджали Минчев.

Никола Минчев, снимка: БТА

Той бе в града за втора приемна с граждани, а темата коментира по повод поетия от него ангажимент да провери докъде са стигнали процедурите по отношение на проекта за обходен път на Кърджали.

„Това, което каза министърът, бе, че той има фокус и желание да задейства цялостен проект по изграждането на магистрала Русе – Маказа, което означава да се свържат трите основни магистрали – Хемус, Тракия и Марица и това ще отпуши реално трафика“, каза Минчев и допълни, че идеята при реализиране на такъв проект е строежът да започне от област Кърджали. По думите му уверението на регионалния министър е, че документацията около новата магистрала ще бъде задвижена през март тази година.

Иван Шишков, снимка: БТА

Преди това, обаче, от местната структура на “Продължаваме Промяната” ще инициират среща в началото на февруари, на която ще съберат областен управител, кмет, министъра на регионалното развитие и регионалния директора на АПИ, и на която тема отново ще бъде разрешаването на проблема с трафика през Кърджали. На нея ще бъде дискутиран и друг проект, значително по-евтин, който да облекчи на първо време пътникопотока до изграждане на самата магистрала в участъка ѝ на територията на област Кърджали. Става въпрос за надлез или подлез на кръговото на автогарата в родопския град, както и на кръстовището в кв. „Веселчане“.

Още от Built.bg:  Парламентът не избра Росен Желязков за министър-председател

„Тази среща е много належаща, защото без конкретни и точни мерки от страна на местната власт, на националната и изпълнителна власт, много трудно могат да се случат нещата. Това е едно решение, което може да се случи за около осем месеца, период, за който околовръстен път не може да се случи“, коментира от своя страна областният координатор на “Продължаваме Промяната” Георги Чепишев.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам