Бюлетин

Община Бургас обяви обществена поръчка за инженеринг на новата детска болница

Община Бургас обяви обществена поръчка за инженеринг на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести. Дейностите включват проектиране, строително-монтажни работи и авторски надзор на обекта. Прогнозната стойност на поръчката е 68 млн. лева без включен ДДС. Срокът за подаване на оферти е 20 февруари 2023 година.

Съгласно концептуалния проект, разработен в рамките на Споразумение за техническа помощ между Европейска инвестиционна банка (ЕИБ) и Община Бургас, бъдещата болница трябва да бъде изпълнена с разгънатата застроена площ от близо 25 000 кв./м. От публикуваната по поръчката документация става ясно, че зоната за паркиране към болницата, е предвидено да бъде изградена извън рамките на поземления имот, който се намира в близост до Университетската многопрофилна болница – Бургас в бургаския ж.к. “Зорница“, показа проверка на БТА. Реализирането на зоната за паркиране ще бъде предмет на отделна обществена поръчка и не е включена в тази за сградата на самата лечебница.

https://www.burgas.bg/

Припомняме, че при анонсирането на проекта беше обявено, че новата детска болница ще носи името “Св. Анастасия“ и ще осъществява лечение на 133 легла, десет от които за интензивно лечение. Лечебното заведение ще разполага и със зона за амбулаторна дейност с 27 кабинета и девет кабинета за амбулаторни процедури. В проекта е включено и изграждането на стационар за краткосрочен престой с десет многофункционални легла, дневен психиатричен стационар за 15 пациенти, отделение на спешна помощ и хирургичен блок с три високотехнологични операционни зали. Към отделенията ще функционира и лабораторен блок и такъв за образна диагностика.

https://www.burgas.bg/

Финансирането на болницата ще е комбинирано като включва собствени средства на Община Бургас, кредит от Европейската инвестиционна банка и средства от ОП „Развитие на регионите” 2021 – 2027 г. на Европейския съюз. Детската болница „Света Анастасия“ е част от голям проект, който предвижда развитие и прилагане на нов модел за интеграция за здравна грижа с два центъра за профилактика и промоция на здравето и центъра за координация и здравно консултиране. Ангажирани с него с четири облсти – Бургас, Ямбол, Сливен и Стара Загора.

Още от Built.bg:  „Метрополитен“ ЕАД пусна поръчка за строителство на интермодална връзка с ж.п. гарата в Обеля
close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам