Бюлетин

Община Самоков обновява интериора на къщата на Самоковските зографи

С нови мебели и текстилни настилки ще се сдобие Доспевската къща. Това става известно от информация в сайта на Агенцията за обществени поръчки на община Самоков, според която общината търси доставчик на ново етнографско обзавеждане и килими за къщата на зографите, представяща местното културно наследство.

За закупуването и монтажа на новите придобивки община Самоков е осигурила 21 244 лв. без ДДС, а разходът е безвъзмездна финансова помощ по линия на оперативна програма „Развитие на селските райони 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Поръчката е разделена на две обособени позиции, за които оферти могат да бъдат подавани до 24 януари.

Самоков, снимка: Община Самоков

Едната позиция е свързана с доставката и монтажа на мебелите. Тя е на стойност 15 850 лв, като според заданието изпълнителят й се очаква да осигури артикулите в рамките на месец, а до още десет дни – и да ги монтира. Така до 40 дни къщата-музей би трябвало да бъде оборудвана с изцяло нови “старинно писалище тип бюро, писалищен стол, три миндера, четири салонни стола, четири кресла с ниска и висока облегалки, канапе, експозицонна витрина, една правоъгълна и две кръгли масички”.

Другата обособена позиция, за която могат да кандидатстват бъдещите изпълнители на поръчката, е за доставката на килимите. За не повече от 5394 лв. те трябва да представят до 40 дни четири килима от памук и българска натурална вълна с различни размери.

Желанието на местната администрация Доспевската къща да бъде превърната в музей за посетители датира от миналата година. Идеята бе в нея да бъдат представени оригиналните творби на представители на „Самоковската художествена школа“ от периода на Възраждането, както и тя да бъде сцена за различни творчески изяви.

Още от Built.bg:  RWE планира да инвестираа 55 милиарда евро в проекти по целия свят

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам