Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Очаква се да започне изграждането на ферибот между Тутракан и съседния румънски град Олтеница

Очаква се през следващото лято да бъде изградена фериботна връзка между Тутракан и румънския град Олтеница. Това съобщи за БТА кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов, след среща с румънския си колега Милеску Костинел.

Договорихме се до три месеца да започне изграждането на инфраструктурата за самия ферибот, каза Стефанов. Уточнихме и мястото, което ще бъде пристан от тяхна страна, нашето място също е определено. Разбрахме, че „препъни камъчето“ в реализирането на ферибота Тутракан – Олтеница е именно инфраструктурата, защото нямат обход, по който да минават транспортните средства, за да се качат на ферибота. Това обаче вече го имат като работен проект и като финансиране.

Ние като община ще участваме с терена, който ще бъде като апортна вноска, а инфраструктурата и фериботът ще бъдат изградени от частни лица “, каза кметът Димитър Стефанов.

Съоръжението ще превозва леки коли, автобуси и микробуси, и камиони до 12 тона. Очаква се фериботът да улесни овощарите и рибарите от Тутракан, които изнасят продукцията си основно в Букурещ, както и да увеличи броят на туристите от Румъния и Украйна.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  ЕСП препоръчва средствата за изпълнение на целите за върховенството на закона в България да бъдат отпуснати изцяло

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам